Restauranger Strömstad

Hitta en bra restaurang i Strömstad. Vi hjälper dig att hitta de bästa alternativet för dig. Oavsett om du vill äta pizza, fin middag eller bara ta en öl eller två finns det flera restauranger i Strömstad att välja på.

Presenteras i samarbete med:

Orient

Orient

Ångbåtskajen 1, 452 30 Strömstad,
Göstases

Göstases

Strandpromenaden 1, 452 30 Strömstad,
Rökeriet

Rökeriet

Torskholmen Rökeriet, 452 31 Strömstad,

Strömstad – Bohusläns nordligaste stad

Strömstad tillhör norra Bohuslän och är en tätort i kommunen Strömstad. Årligen så bor det ungefär 6000 människor här, vilket så klart förändras under sommartider så många som har sina sommarhus kommer hit för att fira sommaren. Som många andra kustnära städer i Sverige så blir det mer folk i rörelse under sommarhalvåret. Ytan är inte så stor i Strömstad, det är endas 340 hektar. Och är du ute efter saker att uppleva och aktiviteter att göra samt sevärdheter, så finns det faktiskt en del du kan göra här. Vad många förknippar med Strömstad är ofta Norge och det är ju givetvis för att Strömstad ligger så nära gränsen.

Är det alltså så att ni skulle tröttna på Norge kan man alltid ta sig till huvudstaden i Norge – Oslo för lite mer livligare äventyr. En annan storstad som ligger inom räckhåll är Göteborg där det skiljer ungefär 18 mil mellan städerna. Där du har Oslo omkring 12 mil därifrån. Det är som flest turister i Strömstad mellan midsommar och augusti månad. De flesta kommer hit för att avnjuta det svenska sommaren nära hav och strand. Det är även en del som kommer hit med båt och då går det bra att lägga till i gästhamnen som på sommaren brukar bli full av både segel och motorbåtar.

Strömstad anses vara den där klassiska svenska turistorten och det är många som kommer hit på sommaren enbart för att uppleva en riktigt svensk sommar. Med närheten till sol och bad är detta det självklara valet på sommaren. Det finns ett kallbadhus i staden som man kan besöka. Dessutom ligger den berömda ön Koster precis utanför Strömstad, om man du vill ta sig ut dit på en dagsutflykt. Är du sugen på shopping eller strosa runt bland en massa caféer så passar Oslo bra som vi tidigare nämnt.

När du ska boka boende i Strömstad så rekommenderar vi att ni är ute i god tid då det ofta blir fullbokade väldigt snabbt, speciellt under de populära semester veckorna på sommaren. Det finns flera olika boendeformer att välja bland, allt från hotell till vandrarhem eller mysiga lägenheter precis vid havet. Det finns även ett alternativ att campa då Strömstad erbjuder en campingplats. Skulle du eller ni vilja bo en stuga så kan man även hyra det.

 

Vill man ut i naturen så finns det ett naturreservat i närheten – det så kallade Saltö, där du har kan vandra runt i tallskog och bara suga in den vackra naturen och även njuta av ett härligt bad. Det finns även möjlighet att ta sig till Rossö hamn. Här hittar du små mysiga fik och utställningar av konst i olika former. Tar du dig till Tjärnö som ligger i närheten så kan du uppleva Lovencentret som kan stoltsera med att de har det mest artrikaste akvariet i hela Sverige.

Detta var lite fakta om Strömstad och vad man kan tänkas göra under tiden man är där samt vilka aktiviteter som är värda att lägga tid på. Vi vill även påpeka ytterligare en gång att man inte behöver ta del av så många aktiviteter, utan Strömstad är en stad som man kan njuta av enbart genom att sitta på kustklipporna och andas in den härliga havsluften.