Sök restauranger
Hem / Göteborg / Östra Göteborg / Olskroken Göteborg / Stumari Pub & Restaurang

Stumari Pub & Restaurang

Georgiskt, Pub

Stumari är Göteborgs första Georgiska restaurang! Mäktiga valv och tjocka väggar skapar en trevlig atmosfär och hög stämning.

Stumari Pub & Restaurang

Olskroksgatan 23, 416 66 Göteborg

Tel: 0317075050

Uteservering
3.5/5

Recensioner är tillfälligt avstängt.

Stumari Pub & Restaurang

Menyn på Restaurang Stumari som ligger i Olskroken är som en kulinarisk resa genom Georgien. Från välkända rätter som khachapuri – den ostfyllda brödkonstverket – till grillade shashlik spett och doftande khinkali dumplings, varje tugga tar dig närmare landets kulinariska hjärta. Här hittar du också viner från Georgiens anrika vintradition, som kompletterar maten på bästa sätt.

Om det georgiska köket

Det georgiska köket är som en portal till landets historia, kultur och mångfald. Det är inte bara mat, det är en upplevelse som tar dig med på en kulinarisk resa genom tid och rum. Genom en harmonisk balans mellan traditionella metoder och moderna influenser, erbjuder det georgiska köket en palett av smaker och dofter som fängslar dina sinnen och berättar en historia om landets rika kulturarv.

En av de mest framträdande aspekterna av det georgiska köket är gästfriheten och delningskulturen. Måltider är inte bara tillfällen att stilla hungern, de är en tid för gemenskap och samvaro. Maten placeras ofta i mitten av bordet, och alla delar på olika rätter. Denna delningskultur skapar en intim atmosfär där människor kan koppla av, umgås och njuta av måltiden tillsammans.

Ost och bröd är grundläggande i det georgiska köket. Khachapuri, det berömda ostfyllda brödet, är en symbol för landets matkultur. Med olika varianter i form och fyllning, är det en kär favorit som speglar den mångfald som präglar hela det georgiska köket. Ostar är också en viktig del av maträtterna, och Georgien är känt för sina unika och smakrika ostar.

Kryddor och örter spelar en avgörande roll i att skapa komplexa och djupgående smaker. Koriander, persilja, dill och andra örter används generöst för att lyfta fram smakerna i rätterna. Detta skapar en symfoni av smaker som dansar på tungan och lämnar en oförglömlig eftersmak.

Det georgiska köket är också synonymt med grillad mat. Shashlik, eller grillspett, är en traditionell favorit som tillagas över öppen eld. Marinerat kött, oftast fläsk eller lamm, grillas till perfektion och serveras med stolthet. Det är en rätt som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också förmedlar en känsla av gemenskap och festlighet.

Vintraditionen i Georgien sträcker sig långt tillbaka i tiden och är en viktig del av det georgiska kulturarvet. Lerkrukor används fortfarande för att tillverka och lagra vin, och landet är känt för sina unika och smakrika vinsorter. Att njuta av vin i Georgien är inte bara en dryckesupplevelse, det är ett sätt att fördjupa sig i landets historia och traditioner.

 

Uteservering
Sköna och varma sommardagar kan du njuta av mat och dryck på uteserveringen.
Hemleverans från Stumari Pub & Restaurang
På Stumari Pub & Restaurang finns det möjlighet att få hemleverans av maten – smidigt och bekvämt.

Annons ▼

© 2012-2024 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare