Restauranger


Restauranger är för många människor ett andra vardagsrum där man kan träffa vänner, äta gott eller kanske titta på en fotbollsmatch på storbildsteve. Att priserna är låga och maten är god gör inte saken sämre.

Det finns restauranger över hela landet och man kan nog säga att den ena inte är den andra lik. Det finns pubar, pizzerior, stekhus och asiatiska restauranger bland restauranger.

Det finns restauranger i alla prisklasser allt från femstjärniga lyxkrogar till kvarterskrogar du äter och dricker gott till bra priser som gör att du inte direkt behöver låna och att du kan komma som du är.

På många restauranger brukar det serveras lunch under vardagar. Det brukar vara rikliga och vällagade portioner till ett bra pris. Det finns även restauranger som har bufféer – då blir du garanterat mätt. På fredagar brukar ofta maten vara extra god, ibland bjuds du även på efterrätt för att det är fredag

Afterwork på restaurang

Afterwork är en trevlig vana att avsluta veckan med. Under dessa tider brukar det vara extra bra priser på både mat och dryck. Ibland kan det även vara en trubadur som spelar. Så samla vännerna och ta en after work på närmaste kvarterskrog.

Hämtmat på restauranger

De allra flesta restauranger har möjlighet till avhämtning av mat. Detta är helt perfekt om du inte orkar laga mat, men ända känner för att stanna hemma och äta. Dessutom kan du ta en öl eller något annat att dricka medan du väntar på att din mat skall bli färdig.

Rökförbud nu även på uteserveringar

Numera är det förbjudet att röka på uteserveringar. Det är inte bara cigarettrökning som är förbjuden, detta gäller även vattenpipa och e-cigaretter.