Sök restauranger
Hem / Göteborg / Majorna / Efessos Taverna

Efessos Taverna

Grekiskt, Turkiskt

Utforska den smakrika världen av grekiska och turkiska klassiker på Efessos Taverna, belägen på den livliga Karl Johansgatan i Majorna, bjuder in dig till en kulinarisk resa där du kan njuta av ikoniska rätter som Moussaka, Souvlaki och den oslagbara Tzatzikin.

Efessos Taverna

Karl Johansgatan 60, 414 55 Göteborg

Tel: 031-12 99 78

Ingen meny inlagd

Recensioner är tillfälligt avstängt.

Annons ▼

Efessos Taverna

På Efessos Taverna kan du upptäcka en smakrik värld av klassiska grekiska och turkiska rätter. Vår meny är fylld med läckerheter som Moussaka, Souvlaki och naturligtvis den oumbärliga Tzatzikin.

Restaurangen ligger på den livliga Karl Johansgatan i Majorna, vilket gör det enkelt för dig att nå dit oavsett var du befinner dig. Om du föredrar att avnjuta din måltid på din favoritplats, erbjuder man även möjligheten att beställa maten för avhämtning, så att du kan njuta av den goda maten i bekvämligheten av ditt eget hem.

Hos Efessos Taverna är man stolta över att erbjuda dig en smakfull resa genom Grekland och Turkiet. De ser fram emot att välkomna dig till restaurangen eller leverera smakrika måltider till dig där du än befinner dig.

Om det grekiska köket

Det grekiska köket är en äkta fest för smaklökarna och en resa genom historien. Det är en kulinarisk tradition som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden och har influerats av olika kulturer och regioner. Här är några nyckelkomponenter och signaturrätter som definierar det grekiska köket:

  1. Färskhet och Enkelhet: Det grekiska köket betonar färskheten av råvaror och enkelheten i tillagningen. Det är vanligt att hitta måltider som är baserade på få, men kvalitativa ingredienser.
  2. Olivolja: Olivolja är hjärtat i det grekiska köket och används rikligt i de flesta rätter. Den ger en distinkt smak och en hälsosam dimension till maten.
  3. Fetaost: Fetaosten är en ikonisk ingrediens i det grekiska köket och används i sallader, pitabröd och många andra rätter. Dess krämighet och sälta kompletterar många andra smaker.
  4. Mezes: Grekerna älskar att dela små aptitretare, kända som ”mezes”, med vänner och familj. Dessa inkluderar ofta tzatziki, dolmades (vinblad fyllda med ris och kryddor), oliver och mycket mer.
  5. Souvlaki: Souvlaki är en populär snabbmat i Grekland, bestående av små grillspett med kyckling, lamm eller fläskkött, serverade i pitabröd med fetaost, grönsaker och tzatziki.
  6. Moussaka: Moussaka är en gratängliknande rätt som innehåller lager av aubergine, potatis, köttfärs och en krämig bechamelsås. Den är en älskad favorit bland grekiska matälskare.

Annons ▼